Servicii disponibile în cadrul cabinetului
Consilierea psihologică este un demers de scurtă durată care vine în sprijinul gestionării unei situaÈ›ii de impas psihologic.
​
Consilierea se recomandată în:
-
situaţii punctuale ce ţin de prezent
-
în vederea prevenirii unei crize sau agravării problematicii resimÅ£ite.
Se urmăreşte explorarea, identificarea și conștientizarea factorilor perturbatori.
Scopul acesteia este găsirea unei abordări eficiente pentru depășirea dificultății întâmpinate, gestionarea optimă a emoÈ›iilor, reacÈ›iilor È™i comportamentelor dezadaptative, care interferează È™i perturbă funcÈ›ionarea optimă a persoanei.
Consilierea are un caracter formativ ÅŸi preventiv adresându-se unei structuri de suprafaţă a personalităţii, care este mai uÅŸor de gestionat în mod conÅŸtient.
PREȚ: 250 RON/ ședință cu durata de 50 minute
Psihoterapia este un proces bazat pe o serie de metode È™i tehnici utilizate în vederea identificării È™i conÈ™tientizării factorilor de profunzime care perturbă funcÈ›ionarea optimă a persoanei.
​
Psihoterapia este un demers mai complex de tratament psihologic în care se urmăreÅŸte:
-
reducerea/dispariţia unor simptome sau comportamente disfuncţionale
-
reechilibrare şi restructurarea personalităţii
-
accesarea resurselor proprii în vederea unei funcÈ›ionări armonioase.
-
​
Psihoterapeutul oferă un sprijin avizat, ascultă È™i însoÈ›eÈ™te clientul ajutându-l să conÅŸtientizeze ÅŸi să dea sens evenimentelor ÅŸi stărilor personale, fără a-i sugera sau indica propriile explicaÅ£ii sau soluÅ£ii
Este recomandată È™i în unele afecÈ›iuni psihiatrice.
​
Durata psihoterapiei depinde atât de obiectivele propuse, cât È™i de orientarea terapeutică abordată.
PREȚ: 250 RON/ ședință cu durata de 50 minute
În procesul de consiliere premaritală se explorează modelele de relaÅ£ie ÅŸi comunicare, aÅŸteptările reciproce ÅŸi scenariile de viaţă pe care partenerii le au, cu scopul armonizării acestora.
​
În viaÅ£a de cuplu fiecare partener învăţă, împărtăşeÅŸte ÅŸi se dezvoltă într-un mod cât mai responsabil, armonios ÅŸi conÅŸtient.
Consilierea premaritală facilitează conectarea emoţională autentică a partenerilor şi stabilirea obiectivelor comune de viaţă.
​
Cuplurile care au urmat un proces de consiliere premaritală sunt mai atente la nevoile lor, creează un climat de siguranţă emoÅ£ională ÅŸi gestionează mai eficient momentele solicitante sau provocările vieÅ£ii în doi.
PREȚ: 350 RON/ ședință cu durata de 75 minute
RelaÈ›ia de cuplu înseamnă existenÈ›a a trei entități: „eu”, „tu” È™i „relaÈ›ia noastră”.
​
În cuplu se întâlnesc două universuri, diferite sau complementare, care creează un alt univers comun – cel al relaÈ›iei lor, pe care aceÈ™tia o creează, o menÈ›in ÅŸi o îngrijesc
​
Cu trecerea timpului, în relaÅ£ia de cuplu pot apărea tot felul de provocări, cum ar fi:
-
preferinţe diferite de petrecere a timpului liber
-
organizarea sarcinilor casnice
-
creÅŸterea copiilor
-
infidelitate, gelozie, control
-
lipsă de respect şi apreciere faţă de partener
-
probleme de intimitate ÅŸi disÅ£anÅ£are emoÅ£ională… ÅŸi lista poate continua.
Terapia de cuplu ajută partenerii să-È™i identifice tiparele de comunicare È™i interacÈ›iune, blocajele È™i rolul pe care fiecare îl are în dinamica relaÈ›iei, dar ÅŸi valorile È™i resursele comune.
Partenerii sunt sprijiniÈ›i să facă schimbările necesare armonizării în cuplu.
​
Psihoterapia de cuplu are ca scop atingerea unor obiectivelor comune ale cuplului, nu a unor obiective individuale.
PREȚ: 400 RON/ ședință cu durata de 75 minute
Psihoterapia de familie aduce împreună membrii unei familii care traversează anumite evenimente cum ar fi: apariÈ›ia unui copil, plecarea unui membru al familiei, conflicte, dificultăți de comunicare între membrii familiei, conflicte intergeneraÈ›ionale, deces, probleme de sănătate etc.
​
Sistemul familial este un organism supus unor permanente schimbări È™i transformări, iar fiecare etapă din viaÈ›a unui membru al acesteia poate fi o provocare pentru întregul sistem.
Familia poate fi în egală măsură sursa unor blocaje È™i dificultăți, dar È™i izvor de resurse pentru depășirea acestora.
​
Pe parcursul procesului psihoterapeutic, membrii familiei sunt sprijiniÈ›i să-È™i găsească o modalitate proprie È™i funcÈ›ională de a “creÈ™te” împreună È™i de a descoperi resursele necesare pentru a merge mai departe.
​
Terapeutul de familie este cel care ,,radiografiază” sistemul familial, identifică anumite pattern-uri de relaÈ›ie È™i comunicare È™i sprijină familia în găsirea soluÈ›iilor proprii de depăşire a dificultăţilor.
PREȚ: 400 RON/ ședință cu durata de 90 minute
Dezvoltarea personală se desfăşoară continuu de-a lungul vieţii fiind un proces esenţial al devenirii noastre ca fiinţe complete şi complexe.
​
„Cine sunt eu? Cum vreau să fie viaÅ£a mea? Ce pot să fac pentru a-mi trăi visele ÅŸi a-mi atinge obiectivele?” – sunt doar câteva dintre întrebările-indicator ale nevoii de creÅŸtere personală.
​
Dezvoltarea personală de grup este o modalitate de însoÅ£ire psihologică bazată pe metode interactive de lucru ÅŸi exerciÅ£ii practice.
Grupurile de dezvoltare personală sunt organizate pe o anumită tematică ÅŸi structură ÅŸi aduc împreună, într-un climat securizant, oameni care au în atenÅ£ie aceeaÅŸi preocupare, cea a creÅŸterii personale.
Grupul este o resursă de inspiraţie şi creativitate deoarece beneficiază de o varietate de experienţe şi păreri care facilitează şi stimulează procesul de creştere personală al fiecărui participant.
​
Practic, fiecare se întâlneÅŸte pe sine, prin celălalt.
​
Această întâlnire facilitează descoperirea de sine, conÅŸtientizarea ÅŸi accesarea potenÅ£ialului propriu de dezvoltare.
​
Un modul de dezvoltare personală este format din 8 până la 10 întâlniri cu un număr de maximum 6 participanÅ£i.
Plata se face per modul. Un modul are între 8 si 10 întâlniri.